زانو استئوسارکوما

زانو استئوسارکوما

زانو استئوکندروم ها معمولاً خارج مفصلی هستند و از مفصل به سمت دیافیز رشد می کنند. استئوکندروم داخل مفصلی بسیار نادر است و اغلب اشتباه تشخیص داده می شود. در مورد پسری ۱۶ ساله گزارش می کنیم که در ۶ ماه گذشته با درد و صدای کلیک در زانوی راست مراجعه کرده است. در معاینه، یک کلیک در خم شدن زانو احساس شد. رادیوگرافی لترال زانوی راست یکسایه مات را در قسمت خلفی انتهای دیستال استخوان فمور نشان داد که با MRI بیشتر مورد ارزیابی قرار گرفت. آرتروسکوپی ضایعهای را نشان داد که از شکاف بین کندیلی استخوان ران ایجاد شده بود.
سپس با آرتروسکوپی برداشته شد. هیستوپاتولوژی نشان داد که یک استئوکندروما است. بنابراین، استئوکندرم داخل مفصلی زانو را میتوان به عنوان یک علت نادر درد در بیماران جوان در نظر گرفت.

ستئوکندروم معمولاً خارج از مفصل قرار دارد و وجود آن در مفصل بسیار نادر است. تا آنجا که ما می دانیم، تنها سه گزارش از استئوکندرومای داخل مفصلی مفصل زانو گزارش شده است.

مثالی برای تشخیص بیماری زانو استئوسارکوما

یک پسر ۱۶ ساله با شکایت از درد و صدای کلیک در زانوی راست در ۶ ماه گذشته مراجعه کرده که سابقه تروما، تب یا جراحی قبلی زانو وجود نداشته است. یک کلیک در خم شدن زانو احساس شد.
دامنه حرکت از ۰ تا ۱۳۰ درجه با محدودیت انتهایی دردناک خم شدن بود. تشخیص افتراقی در نظر گرفته شده پارگی منیسک،
منیسک دیسکوئید، کیست گانگلیون رباط متقاطع قدامی (ACL (و دژنراسیون میکسوئید ACL بود.
رادیوگرافی قدامی خلفی طبیعی بود. رادیوگرافی لتراب زانوی راستیک سایه مات را در قسمت خلفی انتهای دیستال استخوان ران نشان
داد. تصاویر T2 MRI محوری و ساژیتال یک ضایعه ناهمگن لوبوله بسیار شدید را نشان دادند که از داخل کندیل خارجی فمور ناشی میشد. آرتروسکوپی تورم را در شکاف بین کندیلی استخوان ران نشان داد که بیشتر فضای زانو خم شده را اشغال کرده است. شواهدی از سینوویت در قسمت خلفی مفصل وجود داشت. رباط صلیبی خلفی و منیسک از نظر ظاهری طبیعی بودند.
تومور استخوانی بریده شد و برای بررسی بافت شناسی فرستاده شد که استخوان اسفنجی پوشیده از غضروف را نشان داد و به عنوان
استئوکندروما تشخیص داده شد. بعد از عمل، تمرینات چهار سر ران و دامنه حرکتی شروع شد. در پیگیری ۱ ساله، صداهای کلیک به طور کامل ناپدید شدند، دامنه حرکت به ۰ تا ۱۴۰ درجه بهبود یافت و زانو بدون درد بود.

علل زانو استئوسارکوما

علل کلیک کردن زانو عبارتند از پارگی منیسک، منیسک دیسکوئید،بدخیمی کشکک، کیست گانگلیون ACL ،پلیکا و آرتریت. بیمار با MRI مفصل زانو مورد بررسی قرار گرفت. اگرچه سی تی اسکن میتوانست روش بهتری برای ارزیابی رشد استخوانی باشد.
اما در مورد ما، ماهیت ضایعه پس از معاینه بالینی و رادیوگرافی خیلی واضح نبود. از این رو به جای سی تی اسکن به سراغ ام آر آی رفتیم. از آنجایی که مرحله بعدی مدیریت، آرتروسکوپی تشخیصی/درمانی بود و محدودیت مالی وجود داشت، سی تی اسکن بعد از MRI انجام نشد.

روش های درمانی زانو استئوسارکوما

دو گزینه درمانی وجود داشت، رزکسیون باز یا برداشتن آرتروسکوپیک ضایعه، به استثنای گزینه مدیریت محافظه کارانه، زیرا بیمار دارای علائم درد بود و صداهای کلیک داشت و بررسی ها حاکی از وجود ضایعه استخوانی در ناچ بین کندیل بود. تصمیم گرفتیم برای آرتروسکوپی زانو برویم و با در نظر گرفتن امکان باز شدن مفصل در صورت عدم موفقیت، اقدام به برداشتن آرتروسکوپی کنیم. ما در برش آرتروسکوپی آن به دلیل اندازه کوچک موفق بودیم.ما توانستیم تومور را در بلوک جدا کنیم که به ما کمک کرد تا در معاینه هیستوپاتولوژیک به تشخیص استئوکندروما برسیم.
در اصل، استئوکندروم داخل مفصلی یا در یک بیمار مبتلا به استئوکندروماتوز متعدد دیده شد یا منشا و پاتوژنز نامشخص باقیماند. در مورد ما، استئوکندروم ناشی از شکاف بین کندیل دیده شد.از آنجایی که صفحه رشد دیستال استخوان ران بسیار نزدیک به سقف شکاف بین کندیل است، می تواند این مکان را به خوبی توضیح دهد. تظاهرات بالینی مورد ما کام ًلا شبیه به دژنراسیون میکسوئید
ACL و کیست گانگلیون ACL بود. با این حال، رادیوگرافی و MRI می تواند به ما در تشخیص آن کمک کند. تا آنجا که ما می دانیم،این اولین مورد استئوکندروم داخل مفصلی انفرادی مفصل زانو است که از شکاف بین کندیل ناشی می شود و با برش آرتروسکوپی با موفقیت مدیریت می شود.
نتیجه می گیریم که استئوکندروم داخل مفصلی زانو می تواند به عنوان یک علت نادر درد در بیماران جوان در نظر گرفته شود.

منبع:

Bleshman MH, Levy RM. An unusual location of an osteochondroma. Radiol ogy. 1978;127:456. [PubMed] [Google Scholar]
۲٫ Takahashi M, Nishihara A, Ohishi T, Shiga K, Yamamoto K, Nagano A. Arthroscopic Resection of an Intraarticular Osteochondroma of the Knee in the Patient with Multiple Osteochondromatosis . Arthroscopy. 2004;20:28–۳۱٫ [PubMed] [Google Scholar]
۳٫ Schmoyer S, Ciullo JV. Arthroscopic resection of an osteochondroma of the knee. Arthoscopy. 2001;17:765–۷٫ [PubMed] [Google Scholar]
۴٫ Dienst M, Schneider G, Pahl S, Ensslin S, Kohn D. Intraarticular osteochondroma of the posterior cavity of the knee. Arch Orthop Trauma Surg. 2002;122:462–۵٫ [PubMed] [Google Scholar]
۵٫ Siebenrock KA, Ganz R. Osteochondroma of the femoral neck. Clin Orthop Relat Res. 2002;394:211–۸٫ [PubMed] [Google Scholar]
۶٫ Yamashita T, Usui M, Sakamoto N, Fujisawa Y, Ichikawa I. Intraarticular osteochondroma of the ankle joint. J Foot Ankle Surg. 1998;37:66–۸٫ [PubMed] [Google Scholar]

به این مقاله امتیاز دهید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *